maanantai 21. heinäkuuta 2014

Hernerisotto


Hernerisotto
5 pääruoaksi

500 g risottoriisiä
1,6 litraa kasvislientä
1-2 rkl öljyä
0,5 dl sitruunanmehua

6 valkosipulin kukan vartta tai 3 valkosipulin kynttä
125 g parmesaania raastettuna
250 g herneitä silvittynä
kourallinen basilikaa

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
Kaada öljy kattilan pohjalle ja kuumenna sitä.
Kaada riisit kuumaan öljyyn ja sekoittele niitä.
Mikäli käytät valkosipulin kynsiä, pilko ne ja kuullota ne öljyssä.
Lisää kasvislientä niin, että riisit peittyvät.
Anna riisien kiehua hiljalleen samalla välillä sekoitellen.
Lisää kuumaa kasvislientä joukkoon aina kun risotto alkaa kuivumaan.
Lisää sitruunamehu risottoon.
Lisää risoton joukkoon parmesaani ja herneet.
Kaada joukkoon loppu kasvisliemi.
Sekoita viimeiseksi joukkoon basilinkan lehdet.

Aikaa risoton keittämiseen menee n. 18 minuuttia.





Ei kommentteja: