sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Mustikka-jukurttijäätelö

Näillä helteillä ei jaksa liiemmin kokkailla ja lämpimän ruoan syömisen kanssakin on vähän niin ja näin. Onneksi metsässä on mustikkaa tai ainakin torilla mikäli ei jaksa metsään asti hikoilemaan ja mustikoiden lisäksi tämä herkku vaatii vain paksua maustamatonta jukurttia ja hunajaa.

Mutikkainen jukurttijäätelö

mustikoita
turkkilaistajukurttia
juoksevaa hunajaa

muussaa mustikat ja sekoita ne muiden ainesten kanssa.
Laita massa jäätelökoneeseen tai pakastimeen, jossa sitä voi käydä hämmentämässä puolen tunnin välein. Pakastimessa jäätelön tekemiseen menee puolisen vuorokautta, jos käyttää koko sangollisen jukurttia, pienempi määrä luonnollisesi jäähtyy nopsempaan.

Tämä kylmä herkku ei ole vahvan makuinen, mutta on täynnä terveellisiä asioita.

Ei kommentteja: