maanantai 28. heinäkuuta 2014

Mustikka-mansikkatäytekakku


Kakkupohja

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl (Sunnuntain) gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

täyte

250 g rahkaa
3 dl kermaa
1-2 tl sitruunankuorta raastettuna
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
200 g mansikkaa soseutettuna
7 liivatelehteä
1/2 dl kiehuvaa vettä

päällinen
1/2 dl hyytelösokeria
1 dl kiehuvaa vettä
3 dl mustikoita
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria


Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita muut kuivataineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattulle pellille ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa 8 minuuttia.
Kumoa levy leivinpaperin päälle ja poista paistoalustana ollut leivinpaperi varoen.
Ota kakkuvuoka halkaisijaltaan 22 cm.
Leikkaa taikina levystä ympyrä kakun kanneksi ja laita  se kakkuvuokaan alimmaiseksi.
Tee täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää kerman joukkoon rahka.
Lisää joukkoon sokerit ja sitruunankuoriraaste.
Murskaa mansikat haarukalla soseeksi ja lisää ne seokseen.
Purista liivatelehdet kuivaksi ja liuota ne kiehuvaan veteen.
Lisää liivate ohuena nauhana kokoajan sekoittaen muun täytteen joukkoon.
Kaada täyte kakkuvuokaan.
Muodosta lopusta kakkupohjasta (sen paloista) pohjalevy ja aseta se kakkuvuokaan täytteen päälle.
Annan kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.



Kumoa kakku kakkuvadille.
Liuota hyytelösokeri kiehuvaan veteen.
Anna sokeriseoksen jäähtyä hetki.
Kaada mustikat kakun päälle ja kaada niiden päälle hyytelösokeri.
Vatkaa vaniljasokerilla maustettu kerma ja korista sillä kakun laidat.
Anna hyytelösokerin jähmettyä eli nosta kakku jääkaappiin hetkeksi.

Ei kommentteja: