perjantai 15. elokuuta 2014

Daim-kakku


Daim-kakku

400 g tuorejuustoa
3,3 dl kuohukermaa
50 g voita
1rkl sokeria
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä

2 pss Daim-vohveleita
1 pss Daim rakeita

Pilko pussillinen vohveleita pieneksi.
Lisää vohvelisilppuun sulatettu voi ja sekoita.
Kaada vohvelimassa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan jonka halkaisija on 20–24 cm.
Nosta vuoka jääkaappiin.

Ota toisesta vohvelipussista 3 – 5 vohvelia ja pilko ne pieniksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Laita vettä kiehumaan.
Kaada kulhoon sokeri ja kerma, vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Lisää kerman joukkoon tuorejuusto ja sekoita massa tasaiseksi.
Purista liivatteista vesi ja kaada liivatteiden päälle kiehuva vesi, niin että liivatteet sulavat.
Kaada liivate ohuena nauhana kerman joukkoon samalla vatkaten.

Kaada ohut kerros kermamassaa pohjan päälle.
Ripottele keskelle pohjaa vohvelimurut.
Kaada loppu kermamassa kaiken päälle.
Nosta kakku jääkaappiin ja anna sen jähmettyä siellä ainakin muutama tunti, mieluiten yön yli.

Koristele kakku lopuista Daim vohveleista silputulla murulla ja Daim-rakeilla.
Kakun pohja on melko kova juuri jääkaapista otettuna joten varaa sen leikkaamiseen veitsi tai anna kakun seisoa hetki pöydälle, jolloin se pehmenee lämmetessään. 

Ei kommentteja: