torstai 7. elokuuta 2014

Emännän parempi makaronilaatikko


Parempi makaronilaatikko

1 pss tummaa makaronia
kasvislientä
700 g jauhelihaa
2 sipulia
voita paistamiseen ja makaronilaatikon päälle
liha fondia
mustapippuria
kokonaisia sinapinsiemeniä
timjamia
basilikaa
paprikajauhetta
lihaliemi fondia
1/2 pkt Koskenlaskija sulatejuustoa (voimakas)
6 munaa
1,5 litraa maitoa


Keitä makaronit kasvisliemessä.
Kuullota sipulit ja paista jauheliha pannulla.
Lisää mausteet ja käytä suolan tilalla fondia.
Maista ja lisää haluamiasi mausteita.

Sekoita keskenään makaronit ja liha.
Sulata sulatejuusto maitoon.
Sekoita haaleaan maitoon kananmunat.
Kaada makaroniseos vuokiin ja kaada niiden päälle munamaito.
Vuole voista ohuita lastuja makaronilaatikon päälle.

Paista laatikoita uunissa 200 asteessa noin tunti, kunnes munamaito on hyytynyt.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Millähän voisi korvata sipulin ja kananmunat? Reseptisi aiheutti kovasti pahan hajuista ilmaa...

t. Geni

Satu kirjoitti...

Sipulin voi jättää pois, mutta kananmunan korvaamisesta en valitettavasti osaa sanoa. Itse teen äärimmäisen harvoin makaronilaatikkoa, koska rakastan enemmän jauhliha-makaronimössöä, siis sitä mitä makaronilaatikko on ennen munamaidon lisäämistä.