keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kania ruokarekasta

Saadessani kutsun Diners Clubin ruokakiertueelle olin alkuun epäileväinen. Katuruoka on hyvää, mutta usein itseään toistavaa; erilaisiin vehnäisiin sämpylöihin kääräistään lihaa ja sörsseleitä. Nyt Ravintola Murun Henri Alén toimi toisin; tarjolla oli soppaa ja reisipala vaaleaa lihaa. On niin mahtavaa huomata omien ennakkoluulojensa olevan vääriä.


Henri kokkaa lounasta Helsingissä 26-30.8 jonka jälkeen Streetfood by Diners Club kiertue jatkaa matkaansa Tukholmaan, Kööpenhamineen ja Osloon.
 

 

Lounas oli täyttävä, mutta siitä ei jäänyt ähkyolo. Lämmin ranskalaistyyppinen ruoka sopi loistavasti keliin, joka toi mieleen ennemminkin syyskuun lopun, kuin elokuun.

Viimeaikoina olen tutustunut internetin välityksellä kaninlihan kotitarve kasvatukseen, joten Henrin tarjoomukset tulivat juuri sopivalla hetkellä. Lisäksi kanilounaani on virittänyt useita keskusteluja lihantuotannosta. Olet mitä syöt, joten pyri syömään laadukkaita asioita

 

Ei kommentteja: