maanantai 8. syyskuuta 2014

Da-Capo-kakku



DA CAPO -KAKKU
Kahden litran vuokaan

4 kananmunaa

2,5 dl hienoa sokeria
200 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoa
2 dl perunajauhoa
6 kpl Da Capo -patukoita rouhittuna

1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon yhtäaikaa ja vatkaa seitsemän minuuttia.


2. Voitele ja korppujauhoita noin 2 litran kakkuvuoka. Kaada taikinaseos vuokaan ja paista 175 asteessa ylä/alalämmöllä uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 50-55 minuuttia.

Ohje löytyi täältä:
http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/08/da-capo-kakku.html

Vermon vuoden toiseksi suurimmat ajot joten pitihän sitä sedille leipoa kakkua, pariin otteeseen. Ensimmäinen satsi meni mönkään suklaan kohdalla; rouheat suklaapalat upposivat pohjaan, tarttuivat hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Kakut kumotessa vuokaan takertunut suklaa pysyi vuoassa kiinni ja kakku repesi rumaksi. Seuraava satsi tuli pöyräytettyä arki-iltana perunan noston jälkeen. En tiedä mikä jumitus iski päähän, mutta mitä ilmeisimmin mittasin liikaa jauhoja. Edes pienen pieneksi murennettu suklaa ei tätä kakkua pelastanut.

Sedät tuhosivat reippaasti kakut ja lupasin jatkossa pysyä itse kehittelemissä ohjeissani, tämä ohjeiden luku kun ei minulta luonnistu. Kokeilkaa te, itse en ihan heti kolmatta kertaa tätä kokeile, sen verran harmittaa.

Kakku on snadi, koska tein taikinasta 2 pienempää kakkua.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Dacapo herättää muistoja kaukaa, kaukaa. Ohje kuulostaa hyvältä, pitää leipoa ja muistella.

Satu kirjoitti...

Itse kokeilin kahdesti ja ainakin hetken tyydyn syömään suklaat muualla kuin kakussa...