torstai 25. syyskuuta 2014

Riimihärkää nopeasti



Aina ei ole aikaa odottaa muutamaa vuorokautta, jonka riimihärän valmistuminen jääkaapissa kestää, vaan joskus on oikaistava ja toteutettava ohje nopeutettuna.

Riimihärkää

Härän sisäfilettä
suolaa
konjakkia
(mustapippuria)

Leikkaa jäisestä fileestä ohuen ohuita siivuja.
Vaihtoehtoisesti leikkaa sulasta fileestä paksumpia siivuja ja painele ne kelmun välissä ohuemmiksi.
Sipaise siivuihin aavistus konjakkia ja ripauta suolaa päälle.
Anna lihan tekeytyä jääkaapissa peitettynä/suljetussa astiassa muutamasta tunnista vuorokauteen.
Tarjoiluvaiheessa voit rouhaista mustapippuria myllystä maustamaan annosta.

Voit tarjoilla lihan alkupalana salaatin ja muun sellaisen kaverina tai leivän kera leikkeleenä.

Valmistaessasi kuumentamattomia liharuokia, ole tarkka elintarvikehygieniasta ja kylmäketjusta.

Ei kommentteja: