lauantai 25. lokakuuta 2014

Kasvisnyhtö


Spagettikurpitsaa "nyhtölihana"

Spagettikurpitsa
suolaa
Chipotle-tabascoa/chilikastiketta

Halkaise spagettikurpitsa ja poista siemenet.
Paahda kurpitsan puolikkaita uunissa 175 asteessa, kunne kurpitsan liha on pehmeää.
Kapsuta kurpitsa vähä kerrassaan irti kuorestaan.
Kasaa keko kurpitsaa lautasellesi ja roiski päälle savunmakuista chilisoosia ja suolaa.

Spagettikurpitsa muuttuu kypsyeässään täysin erilaiseksi, kuin muut kurpitsa. Rakennetta voisi verrata spagettiin tai nyhtölihaan.

Viime syksynä facebookkini räjähti nyhtölihan ylistäjistä ja muutama vegaaninen reseptikin siellä vilahti. Kaikki näkivät hirveästi vaivaa asian kanssa, minä oikaisin. Kurpitsa löytyi takapihalta ja ruoka valmistui hetkessä. Söin tätä useampana päivänä, suorastaan addiktoidun tämän makuun, ohje jäi silloin julkaisematta. Tämä annos ei sinällään juuri pidä nälkää, koska se ei sisällä mitään proteiinia joten tarjoa lisukkeena papusalaattia tms.

Kurpitsan taimi oli Hyötykasviyhdistyksen Annalan taimimarkkinoilta ja tuotti metrien mittaisen varren lisäksi muutaman kurpitsan. Veikkaan laihan maan ja kastelun vähyyden olleen syynä heikkoon satoon.

Ei kommentteja: