sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kurpitsakeitto

halloweenkurpitsa


Kurpitsakeitto

1-2 litraa kurpitsaa
keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
vettä
3 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
pipipiri-maustetta

Pilko hyvin pieneksi sipulit ja kurpitsa.
Keitä kasviksia pienessä määrässä vettä n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet.
Soseuta keitto sauvasekottimella.
Lisää joukkoon kermaa.
Mausta keitto suolalla, pippurilla ja piripirillä.
Anna keiton muhia hetki, tarvittaessa soseuta se uudelleen ja lisää vettä jos rakenne on liian tönkkö.
Tarkasta maku ja nosta tarjolle syksyn viimeisten rikkaruohojen, vesiheinän eli pihatähtimön koristamana.


Tähän aikaan vuodesta kaupat pullistelevat talvikurpitsoita. Ennen kuin kaiverrat kurpitsasta hurjan koristeen Halloweeniksi, niin rapsuta kurpitsasta itsellesi keittoainekset. Talvikurpitsa maku on mieto ja helposti lähestyttävä. Kasvattamamme talvikurpitsa oli liki rantapallon kokoinen, mutta se oli muiden talvikurpitsojen tapaan sisältä ontto. Kurpitsa keitto oli kurpitsan ja kerman vuoksi pehmeän makuinen, mutta piripiri antoi sille potkua.

Ei kommentteja: