maanantai 20. lokakuuta 2014

Kysymyksiä ja vastauksia

Liityin Facebookissa ryhmään Bloggaajien Blogiyhteistyöt - BB-kamut. Ideana on keksiä kimpassa eri aiheita, joista kirjoittaa. Tämän kertainen postaus sisältää kysymyksiä ja vastauksia. Sain kysymykset Elohopeaa iholla-blogin Veeralta ja itse esitin kysymyksiä Jonlicious-blogin Jonnalle. 

Itse en tunne henkilökohtaisesti ketään BB-kaveria, joten kysymykset ovat hyvin peruskysymyksiä ja samalla sellaisia, joita tässä blogissa ei ole käsitelty. Veera kysyi minulta molemmista blogeista, tästä ja Pöllöpostista. Pöllöposti-blogi on tyttäreni ja minun yhteinen kuulumisten vaihtopaikka ja samalla paikka, josta UWC-stipendistä kiinnostuneet saavat lisätietoja yhdestä UWC-koulusta ja siitä millaista opiskelu siinä on.
1. Mistä sait idean pitää blogia tyttäresi kanssa?
Tyttäreni haki ja sai IB-lukion ensimmäisellä ollessaan Suomenkulttuurirahastolta stipendin UWC Atlantic Collegeen Walesiin ja hän muutti koululle ollessaan 16 vuotias. Blogi aktivoitui silloin todenteolla. Alkuperäistä ideaa yhdessä bloggaamiseen en varmaksi muista.

2. Kumpi ylläpitää enemmän teidän yhteistä blogia?
Blogin päivityksistä on viime aikoina vastannut tyttäreni Miina ja yleensä hänellä on mielenkiintoisempia kuulumisia kerrottavanaan kuin minulla.

3. Mitä teidän blogi pitää sisällään?
Pöllöpostia-blogi pitää sisällään kuulumisiamme. Tyttäreni kirjoittaa elämästään ja opiskelustaan Briteissä ja itse laitan hajanaisia ajatelmia ja tapahtumia hänelle ja puutarhakuulumisia itselleni ylös. Blogi on siis hyvin boheeminjoustavainen sisällöltään.

4. Minkä ikäisiä sinä ja tyttäresi on?
Tyttäreni täytti juuri 18 ja itse olen 35

UWC-kesäloma; lomalla koululta, ei koulujutuista

5. Kauan olette pitäneet kyseistä blogia?
Vuodelta 2011 on yksi päivitys jäljellä, kunnolla blogi käynnistyi 2013.

6. Pidät myös ruokablogia. Onko se pelkkää ruokareseptien jakamista vai jotain muutakin?
Tsajut-ruokablogi on sähköinen reseptiarkistoni jonka kumppanina kulkee Tsajut-facebooksivu. Blogissa pyrin jakamaan melko helppoja ohjeita ja pääsääntöisesti kaikki ainekset saa tavallisesta ruokakaupasta. Minulla on kokemusta tarkan markan taloudenpidosta, joten reseptejä löytyy pienempäänkin budjettiin. Välillä nostan esiin ruoan kasvattamista, se on yllättävän helppoa ja aina siihen ei tarvita edes omaa maatilkkua. Kerron myös edullisista ravintolakokemuksista meillä ja maailmalla. Tällä hetkellä blogissa on aika hyvin edustettuina Walesin ja Lontoon ravintoloita

Retiisit 2014

7. Onko sinulla pihamaalla oma vihannes ja perunasato?
Minulla kasvoi tänä kesänä etupihalla tomaatteja, basilikaa, ruusupapua ja perunoita.
Takapihalla kasvoi kurpitsaa, mäkimeiramia, tomaatteja ja mustaherukka

Aarin kaupunkipalstalla oli mm. perunoita, maa-artisokkaa, valkosipulia, mansikoita, herukoita, vadelmia, karviaisia, raparperia, minttua.

Orimattilassa oli suurin osa perunoista, kelta- ja punasipuleita, kesäkurpitsaa, jättikurpitsaa, papuja (runner bean), herneitä, tilliä, retiisejä, persiljaa sekä kehäkukkaa ja köynöskrassia.

Mökillä äitini huomassa kasvoi ruukuissa yrttejä.

Harrastan siis helppoja lajikkeita, kesäni on kiireinen enkä kerkeä juurikaan kasvimaata hoitamaan joten valitsen varmoja ja itsekseen toimeentulevia kasveja.

8. Mikä on lempi ruokasi?
Minulla ei ole yhtä tiettyä lempiruokaa. Pidän tuoreista raaka-aineista yksinkertaisesti valmistetusta kotiruoasta.

Miinan tekemä kanadippi on vaarallisen hyvää

9. Kerro joku ruoka moka minkä olet tehnyt?
Kokeilin tehdä töihin sedille kakkua helpoksi kehutulla ohjeella. Tein kerran ja tein toisenkin, mutta molemmat kerrat epäonnistuivat ja vielä eri tavalla. Julkaisin toisesta blogista bongatun ohjeen surullisen tarinani kanssa. Yhtään ei lohduttanut, että hoksasi jälkeenpäin, missä kohtaan meni pieleen, sillä molemmat mokat (liian isot suklaapalat, väärin mitattu jauhomäärä) olivat sellaisia että ne olisi voinut välttää keskittymällä siihen mitä on tekemässä.

10. Milloin aloit pitämään ruokablogia?
Ruokablogi aloitti vuonna 2008, tarkoituksena oli kirjata ohjeita ylös itselle ja ruokien maistajille. Tuolloin kokkailin usein muiden köökeissä ja harmitti, kun omat ohjeet olivat kotosalla, lisäksi joidenkin ohjeiden perään kyseltiin ja ne oli helpompi jakaa netissä. Sama kotikutoinen linja on pitänyt nämä vuodet, vaihtelevaa kokkailua kotona ilman turhia hienosteluja.


*

Kuulisin mielelläni mielipiteitänne tästä ja edellisestä BB-kirjoituksesta arjen säästöistä. Jaksatteko lukea tarinointia, vai kaipaatteko puhdasta sähköistä reseptiarkistoa?

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

En ollut koskaan huomannutkaan tuota Pöllöposti-blogia,joten kävin vähän katsomassa,kivoja kuvia siellä:) Ja kivat kysymys/vastaus-jutut täällä:)

Satu kirjoitti...

Kiitos Jael. Julkaisin tämä postauksen täällä, jakaakseni tietoa UWC-koulusta. Meille koulu oli onnenpotku ja toivoisin tiedon täysistä stipendeistä saavuttavan mahdollisimman monen kiinnostuneen.

ananas2go / Popot pogoillen kirjoitti...

Heipä hei,

Luen mielelläni tarinoita pelkkien ohjeiden sijaan. Silloin blogissa näkyy kirjoittajan persoonallisuus ja toteutuu samanlainen lukunautinto kuin vaikkapa Epälineaarisessa keittokirjassa. Harmi, ettei tuota kahden matemaatikon julkaisemaa opusta saa nykyään mistään. Sitä lukee kuin romaania.

Vaikka olenkin niitä ihmisiä, jotka ohjeen luettuaan maistavat jo ruoan mielikuvituksessaan, nautin silti makutarinoista. Menestystä blogeillesi!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Kiitos palautteestai :)
Valitettavasti en uskalla luvata jatkossakaan tarinoita tähän blogiin, mutta laitan ideasi korvan taa rauhaisampia aikoja odottamaan.