torstai 2. lokakuuta 2014

Nopeat sisäfilepihvit ja paistetut herkkutatit





Nopeat fileepihvit ja paistetut tatit

naudan sisäfilettä
herkkutatteja
voita
persiljaa
suolaa
(tryffelihunajaa)

Nosta liha hyvissä ajoin lämpiämään.
Leikkaa lihasta 2-5 sentin  paksuisia siivuja.
Leikkaa tateista pystysuunnassa ohuen ohuita viipaleita.
Kuumenna (parila)paistinpannu kuumaksi, niin että voi ruskistuu.
Paista ensin tatteja muutama minuutti.
Lisää pannulle pihvit, käytä ne vain pannulla, niin että pinta saa kauniin värin, mutta liha ei kypsy läpi kypsäksi. Pihvit siis vain pyörähtävät pannulla.
Korista sienet ja liha persiljalla, rouhaise päälle suolaa.
(Sipaise pihvien ja herkkutattien päälle pieni sipaus tryffelihunajaa).

Nauti esimerkiksi itse valmistettujen ranskalaisten kera.

Voisi kuvitella, että ruokabloggaaja porukassa on ilo. Voisi kuvitella saavansa mitä erilaisempia herkkuja joka päivä. Karu totuus on, ettei se mene niin, ei ainakaan kohdallani. Meillä oli siis leppoisa viikonloppu mökillä; sienestystä, kalastusta, remonttia, mökin talviteloille laittamista ja suursiivousta, siinä lomassa minä sitten kuljin ympäri saarta tyrkyttäen uhreilleni lihaa ja tattia mitä erilaisimmin valmistettuina. Nyt juksasin, raakana pakotin suurimman osan syömään, eri tavoin maustettuina. Jossain vaiheessa viikonloppua hellyin ja päätin tarjota lihaa ja sieniä kanssamökkeilijöille myös kuumennettuna versiona, yllä olevasta kuvasta näette lopputuloksen. Viikonloppuna siis syötiin peura ja härkä carpacciota, nopeutettua riimihärkää ja näitä pikapihvejä, onneksi iltapalaksi oli kahdeksan savuahventa, se se on oikeaa mökkiruokaa jos mikä.

Ei kommentteja: