sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Sadonkorjuukeitto


Sadonkorjuukeitto

2-3 dl kurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 pienen kukkakaalin kanta ja lehdet
1 dl ruusukaalin lehtiä
600 g tomaatteja
2 dl kermaa
1 litra vettä
suolaa
mustapippuria
timjamia
rosmariininoksa
basilikaa
1-2 rkl valkoviiniä


Koverra lusikalla pienestä talvikurpitsasta pois siemenet ja kurpitsaa.
Laita kovertamasi kurpitsan palat kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että kurpitsa on vedessä.
Keitä kurpitsaa miedolla lämmöllä.
Kuullota pannulla silputut valkosipulit, sipuli, ruusukaalin lehdet, pilkotut kukkakaalin kanta ja lehdet.

Kalttaa tomaatit.
Tee tomaatteihin x-viilto päälle ja upota ne hetkeksi kiehuvaan veteen.
Poista tomaattien kuori ja kanta.
Leikkaa tomaatit puoliksi ja lisää ne kurpitsan seuraksi.

Lisää keittokattilaan pannulla kuullotetut kasvikset.
Mausta keittoa yrteillä, suolalla ja pippurilla.
Anna keiton kiehua hiljalleen kypsäksi.

Kasvisten kypsyttä ongi rosmariinin oksa pois.
Tee keitosta tasaista sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon kermaa.
Lisää vettä tarvittaessa.
Tarkista keiton maku maistamalla.
Lisää joukkoon 1-2 ruokalusikallista valkoviiniä.
Anna keiton hautua hetken aikaa.

Kaada keitto tarjolle koverrettuun kurpitsaan.
Tarjoa keitto leivän ja valkoviinin kanssa.




Keiton saa sakeammaksi keittämällä joukossa 1-2 jauhoista perunaa.
Kaaleja lukuunottamatta kasvikset olivat omalta maalta

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihana keittoastia ja varmaankin hyvä keitto!

Satu kirjoitti...

Keitto oli mukavan vahvan makuista, ei mitään lirua. Juuri sopivaa syksyyn :)

Jassu Tuomi kirjoitti...

Kivankuulloinen resepti :)
http://jasmintuomi.blogspot.fi/

Satu kirjoitti...

Kiitos Jassu :)