keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Ankanrintaa rosmariiniuuniperunoilla




Ankanrinta

Ankanrinta, nahallinen
suola
mustapippuri
2 valkosipulin kynttä

Ota liha huoneenlämpöön lämpenemään tuntia ennen valmistamista.
Leikkaa ristikkoviiltoja ankan nahkapuolelle.
Laita liha kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja käännä levy kuutoselle.
Kun ankan rasva alkaa kiehua pannulla, käännä levyä pienemmälle,  pidä ankkaa porisemassa 3-4 minuuttia nahka alaspäin.
Käännä ankka ja paista taas 3-4minuuttia.

Nosta ankka pannulta folion päälle.
Rouhaise myllystä nahkapuolelle pippuria ja suolaa.
Lisää pilkotut valkosipulit ankan päälle.
Sulje folio.
Laita ankka uuniin 200 asteeseen n. 20 minuutiksi.

Tarjoile ankka rosmariiniuuniperunoiden ja paistettujen kasvisten kera.

Säästä ankasta irronnut rasva, voit hyödyntää sen kastikkeisiin, liiskattuihin pottuihin tai muuhun ruoanlaittoon.


Rosmariiniuuniperunat teimme vanhan ohjeen mukaan.

Perunoina meillä oli sekalainen lajitelma kellarin aarteita, kuvassa Punainen Yorkin Herttua, Highland Burgundy Red (Ylämään Burgundyn punainen), Blå Kongo. Siemenperunoita kyseisiin lajeihin on ollut Hyötykasviyhdistyksellä myynnissä.

Ylämaan Burgundyn Punainen on viktoriaanisen ajan väriperunaharrastuksen jäänne. Tällä lajikkeella lisättiin väriä annoksiin Savoyssa Burgundyn herttualle. Erikoinen lajike on malloltaan kirsikan/viininpunainen. Värin aiheuttaa terveysvaikutteiset antioksidantit, kuten Blå Kongossa. Kuoren ja mallon välissä on ohut valkoinen kerros. Mukulat ovat soikeita tai pitkän soikeita. Kirsikanpunaisen kuoren päällä on harmahtavan ruosteenruskea laikukas kerros. Ei kovin satoisa, kuten usein vanhat perinnelajikkeet, mutta ehdottomasti kuuluu perunaentusiastin kokoelmaan, hämmästyttävä kokemus! Lähtee kasvuun ajoissa keväällä, mutta valmistumiseen menee aikaa. Jauhoinen lajike, väri säilyy parhaiten uunissa tai öljyssä paistettuna. Keitä mieluiten kuorineen tai höyrytä, keitettäessä haalenee hieman. 

Kuvaus Hyötykasviyhdistyksen katalogista

4 kommenttia:

Tuplaespresso kirjoitti...

En halua olla tunkeileva, mutta saanko ehdottaa hyvään reseptiin pientä parannusta, joka vie ankanrinnan ihan uudelle tasolle:
älä kääri sitä folioon.
Foliossa ankan nahka lötkistyy. Pidä ensi kerralla folio mahdollisimman kaukana ankanrinnasta, niin saat ankalle ihanan rapean nahan.

Satu -Tsajut kirjoitti...

Kiitos vinkistä, otan sen kokeiluun ensi kerralla :)

nuppu kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä! :)

http://lav-eat.blogspot.fi

Satu -Tsajut kirjoitti...

Kiitos Nuppu, se oli hyvää ja koukutuin noihin rosmariiniperunoihin :)