keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Entrecote kantarelli-rosepippurikastikkeen ja rosmariiniuuniperunoiden kanssa


Rosepipuri-kantarellikastike

2 pientä punasipulia
nokare voita
1 rkl gluteenittomia jauhoja/vehnäjauhoja
n. 2 dl kokoonpaistettuja kantarelleja
n. 1/2 dl sienien paistonestettä
2 dl kermaa
rosepippuria
suolaa
1 rkl soijakastiketta

Pienennä sipulit silpuksi.
Kuullota sipuleita voissa paistinpannulla.
Kaada sienet pannulle.
Lisää joukkoon jauhot ja ruskista niitä vähän.
Lisää kokoonpaistettujen sienien aiemmin talteenotettu paistoneste.
Lisää kerma, huuhdo kerma purkki pienellä määrällä vettä ja kaada se kastikkeeseen.

Mausta rosepippurilla, soijalla ja suolalla.

Kantarelleja pakastimeen valmistellessa paistoimme ne pannulla kevyesti kasaan ja pakastimme sienet niistä tulleen paistonesteen kanssa. Sienten paistoneste on täynnä makua ja sitä ei kannata haaskata.


Rapeat rosmariiniuuniperunat
(ohje; Yhteishyvä)

8 jauhoista perunaa
1 tl suolaa
rosmariinia (tuore ja kuivattu)
3 rkl oliiviöljy
sitruunamehua

Pese perunat ja keitä niitä 20-25 minuuttia, kunnes ovat täysin kypsiä.
Valuta perunat ja anna niiden höyrystyä kuiviksi.
Nosta perunat uunivuokaan.
Paina perunat littanaksi.
Ripota kuivattua rosmariinia perunan sisään halkeamiin.
Sirota päälle suolaa.
Aseta perunoiden päälle tuoretta rosmariinia.
Valuta öljyä perunoiden päälle.
Paista perunat rapeiksi uunissa 225 c n 15 minuuttia.

Pirskota juuri uunista tulleiden perunoiden päälle aavistus sitruunamehua.

Pihvi 

Naudan entrecote

Poista lihasta kalvot.
Leikkaa lihasta n. ½ cm paksuja siivuja.
Laita liha kuumalle pannulle ja paista se nopeasti.
Suolaa pihvi kevyesti sen tultua pannulta.




Isänpäivä on taas ajankohtainen ja siitä tämä annos sai ideansa; laadukasta lihaa ilman kommervenkkejä, kastike jossa on makua ja luonnetta sekä ihanat Punaiset Yorkin Herttua-lajikkeen perunat uudella tapaa valmistettuna.

Annoksesta tuli juuri sellainen, jonka haluaisin tarjota hyviä kotimaista raaka-aineita arvostavalle isälleni.

Hyvän ruoan ei tarvitse olla monimutkaista tai hankalaa, vaan pienelläkin pääsee loistavaan lopputulokseen raaka-aineiden ollessa laadukkaita. Vaikka vanhempani ovat tehneet kovan työn opettaessaan minulle käytöstapoja oli tämän aterian kohdalla päästettävä alkukantainen peto esiin; nuolin lautasen puhtaaksi. Niin noloa ja samalla niin taivaallisen makuista. Ei varmaan tarvitse sanoa, että kaikki kokattu meni ja olisi mennyt enemmänkin.

Juomana meillä oli kaapista löytynyt 35 South B. O. Reserva Merlot 2011, joka oli aivan nappivalinta. 
Kotitila

Ei kommentteja: