perjantai 28. marraskuuta 2014

Just Vege - Sörnäinen


Aamu oli tihkusateinen ja maanantain harmaa, kun ystävällisesti hymyilevä tyttö ojensi minulle flyerin. Saamassani lapussa mainostettiin minulle entuudestaan tuntematonta ravintolaa. Pähkäilimme asiaa kollegojen kanssa ja päätimme antaa ravintolalle tilaisuuden seuraavana päivänä.

Tilasimme lounaslistalta hampurilaisia, mausteisempia ja miedompia. Mausteinen versio oli maukas, ei missään tapauksessa suun käräyttävä, vaan lempeästi lämmittävä. Tai oikeastaan, ennen kuin pääsemme makuun meillä oli ongelmia. Seurueemme kasvissyöjä tutki hampurilaispihviään epäillen. Me seurasimme esimerkkiä, pilkoimme pihviä, rikoimme sen rakennetta, maistoimme varoen. Lopulta saimme kollegan vakuuttumaan, että kyseessä on oikeasti kasvispihvi, ei lihaa sisältävä tuote.

Soijapihvi oli saatu jauhelihapihvimäiseksi ja mausteet tukivat mielikuvaa siinä määrin, ettei kasvissyöjästä tullut pihvin ystävää vaikka paikasta muutoin pitikin.

Saimme maistiaisiksi ravintolan falafel-pyöryköitä, jotka olivat ihanan rapeita päältä ja pehmeitä sisältä. Ne ovat kuulemma gluteenittomia. Ravintola on flyerin mukaan panostanut gluteenittomaan ja vegaaniin ruokaan.

Paikka muistuttaa lähellä sijaitsevaa Fafasia, toisaalta aina on tilausta uusille pikaruokapaikoille joissa saa hivenen erilaista ruokaa.

Pitää todeta, että kovasti ovat nämä kulmat muuttuneet siitä, kun 90-luvun puolivälissä tein täällä vaunulenkkejä. Karheus on hioutunut hipsterimmäksi ja liiketiloissa on valtaosin säädyllisiä liikkeitä.

Just Vege
Vaasankatu 15

Paikka on näppärä sijainniltaan ja valikoimaltaa, mutta sieltä jää hiuksiin ja vaatteisiin rasvankäry, asia joka kannattaa huomioida jos loppupäivästä joutuu tapaamaan ihmisiä.2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

JustVegessä on tosi hyvää ruokaa:) Kävin siellä kesällä,ja kirjoitinkin siitä heinäkuussa. Minusta JustVegen falafelit(ja salaatit)ovat parempia kuin Fafasin.

Satu kirjoitti...

Ajattelin poiketa tuolla toistekin, mutta napata ruoan mukaani niin en loppu päivää tuoksu :)
Paikka oli muutoin aivan mahtava ja henkilökunta oli todella mukavaa.