lauantai 15. marraskuuta 2014

Juustoinen maa-artisokkakeitto

Maa-artisokkakeitto

600 g kuorittuja maa-artisokkia
2 perunaa
3 dl vettä
2 dl kermaa
50 g tuorejuustoa
suolaa
valkopippuria

kuivattua ruohosipulia
kurpitsan siemeniä

Kuori ja leikkaa maa-artisokan mukulat ja perunat saman kokoisiksi.
Mittaa kattilaan 3 dl vettä ja keitä maa-artisokat ja perunats iinä kypsiksi.
Mikäli maa-artisokkiin on jäänyt kuorta, joka voi näyttää likaiselta kattilan reunoissa, vaihda kattila puhtaaseen.
Soseuta maa-artisokat ja perunat.
Lisää joukkoon kerma ja tuorejuusto.
Mausta keitto suolalla ja valkopippurilla.
(Lisää joukkoon ruohosipulia)

Korista annos ruohosipulilla ja kurpitsan siemenillä.

Tuorejuustona meillä oli ruohosipulituprejuusto.
Sauvasekoittimella sekoittamalla keitosta tulee ihanan ilmavaa.

Maa-artisokka on helppo ja kaunis kasvatettava, jonka satoa voi korjata niin myöhään syksyyn, kun maa on sula. Keväällä, mikäli myyrät ovat jättäneet mukulat rauhaan, voit nostaa satoa aina uuden kasvukauden alkuun asti. Maa-artisokan paikkaa kasvimaalla tulisi aina välillä vaihtaa; samassa paikassa vuosia kasvava maa-artisokka tekee pienempiä mukuloita, kuin uuteen paikkaan siirretty.


2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä:)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Oman maan tuotoksista tuntuu aina tulevan astetta paremman makuista ruokaa. Maa-artisokka on upea kasvi, paitsi maultaanmyös ulkonäöltään se on kaunis.