tiistai 25. marraskuuta 2014

Kehnäsienikeitto


Kehnäsienikeitto

2,5 dl kokoonpaistettuja kehnäsieniä
jauhoinen peruna
suuri maa-artisokka
2 dl kuivaa omenasiideriä
2 dl kermaa
sipuli
timjamia
suolaa
valkopippuria
voita

Kuori peruna ja saman kokoinen maa-artisokka ja leikkaa ne palasiksi.
Keitä peruna ja maa-artisokka niukassa vedessä kypsiksi.
Pienennä sipuli ja kuullata se pannulla voissa yhdessä muutaman timjamin oksan kanssa.
Lisää pannulle sienet.
Soseuta peruna ja maa-artisokka pienessä määrässä keitinvettä.
Lisää soseen joukkoon sienet ja sipulit pannulta.
Kaada kerma keittoon.
Mausta keitto suolalla ja valkopippurilla.
Kaada keittoon siideri.
Soseuta keitto, tarkista koostumus ja maku ja tarvittaessa lisää vettä ja mausteita.
(Ongi timjamin oksat pois)
Tarjoa keitto kuumana sipulinvarsilla ja timjamin lehdillä koristettuna.

Keittoon olisi voinut laittaa enemmänkin maa-artisokkaa. Kehnäsienten ja maa-artisokkien hienostunut maku sointui hyvin yhteen.

Kehnäsienet tuottavat Saimaan saaressa kangasmetsässä suuren sadon ja olemmekin hyödyntäneet niitä erilaisissa keitoissa paljon.

Ei kommentteja: