lauantai 8. marraskuuta 2014

Mustikka-valkosuklaapitsa



Rakastan helppoja herkkuja ja siksi päädyinkin taas pitsapäivänä väsäämään lopputaikinasta makean jälkiruoan. Tällä kertaa tähän piirakan tapaiseen tuli terveellistä mustikkaa ja sitten sitä toista vaihtoehtoa edustavat valkosuklaa ja mascarpone-juusto. Lusikalla sivelin mascarponen pitsapohjan päälle ja sen päälle varistin mustikat ja rouhitun valkosuklaan. Tämä jälkiruoka tai pizzamainen piiras soveltuu mainiosti kananmunattomaan ruokavalioon. Vaikka ajatus makeasta pitsasta mietityttäisi suosittelen kokeilemaan, vaikka vain pienenpienen pitsan verran, saatat yllättyä iloisesti.

Pitsapohja
3 pellillistä/ 3-4 isoa pitsaa


15 g tuorehiivaa
3 dl haaleaa vettä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
6 1/2 - 7 dl erikoisvehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon ja liota se sekoittaen veteen.
Lisää sokeri, suola ja öljy.
Lisää vehnäjauhot.
Alusta taikina koneella n. 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja anna sen kohota 45 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertaiseksi noussut.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Jaa taikina jauhotetulla leivinpaperilla kolmeen-neljään osaan ja kaaviloi palat ohuiksi levyiksi.
Mausta pohja haluamallasi täytteellä ohuesti.
Kypsennä pitsoja uunissa noin 5-10 minuuttia.

Liki samalla teikinalle olen ennenkin tehnyt hivenen erikoisia pitsoja: pitsa bianca ja nektariinipitsa sekä punaherukkapitsa ja tietenkin mascarpone-persikkapitsa.

Ei kommentteja: