tiistai 2. joulukuuta 2014

American Christmas Grill 2014

Pääsin viime vuonna ensimmäistä kertaa kokeilemaan Klaus K:n erilaista joulumenuta. Tällä kertaa parasta oli hotellin oma kirsikkaglögi. Joulukuun alusta glögiä pitäisi saada hotellin jokaisesta ravintolasta ja yökerho Ahjosta. Tätä glögiä kannattaa kokeilla, vaikka olisikin epäilevin mielin liikenteessä, sillä tämä on tehty aidoista kirsikoista eikä esanssista. Glögi ei myöskään ollut liian jouluinen vaan sopisi vallan hyvin tarjottavaksi koko kylmänkauden ajan.


Tänä vuonna menu muistutti edellisvuotta. Tällä kertaa pääruokien lihavaihtoehdoista ehdottomaksi suosikikseni nousi grillattu marmorifile punaviini-valkosipulikastikkeessa. Vaihtoehto lisää aterian arvoa, mutta se oli aivan mielettömän hyvää.


Pääruokien kanssa saa valita neljästä lisukkeesta kaksi. Vaihtoehtoina ovat:
Grillatut vihannekset ja artisokkapesto, rosmarii-yrttisuolalla maustetut perunat,  tryffelilla ja parmesaanilla maustettu bataattipyre ja rucola-pinaattisalaattia vahapavuilla ja pecorinojuustolla.

Vai pääruoan ja lisäkkeet joutuu valitsemaan, alkuruoat ja jälkiruoat ovat tarjolla buffetpöydässä. Suosittelen varaamaan jälkiruokalautaselta ison alan paistetulle mustikkajuustokakulle, sen kardemummainenmaku oli jotain taivaallista. Koko bloggaajaporukka tuntui rakastuvan siihen.


American Christmas Grill tarjolla Klaus K:ssa 9.-22.12
Bulevardi 2-4
Helsinki


Ei kommentteja: