sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Appelsiininen luumuhillo

appelsiini-luumuhillo
Luumuhillo

1 pss (200g) kuivattuja luumuja
1 luomu appelsiini; mehu ja kuori
2 tl sokeria
1 kanelitanko
1 tähtianis
vettä

Raasta appelsiinin kuori ja purista siitä mehu.
Sekoita kattilassa kaikki aineet vettä lukuunottamatta.
Anna hillon kiehua levyllä ja lisää vettä pikkuhiljaa joukkoon.
Kun luumut ovat kiehuneet rikki ja hillo on sopivan kiinteää ota hillo levyltä jäähtymään.

Käytä luumuhilloa joulutorttujen, erikoisten torttujen, moussen tai rahkan kanssa.




2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Appelsiini tosiaankin sopii luumuhilloon.Torttuihin laitoin appelsiinista luumuhilloa,mutta luumut oli ensin marinoitu jouluisesti maustetussa teessä appelsiinikuorien kanssa.

Satu -Tsajut kirjoitti...

Tuo kuulostaa hyvältä. Tämänkertainen hillon tarve iski nopsaan joten aikaa marinoimiseen ei olisi ollut. Nyt ensimmäinen pellillinen torttuja on jo kadonnut :D