lauantai 27. joulukuuta 2014

Kuivattuja herkkutattiviipaleita leivällä

Syksyllä metsässä ahkerointi helpottaa äärimmäisen helpon ja hauskan alkupalan tekoa. Rapeiksi kuivatut ja tiiviissä astiassa säilytetyt herkkutatin viipaleet kruunaavat laadukkaan leivän. Näiden kahden lisäksi tarvitaan enintään pikkuisen miedon makuista öljyä ja upea ja herkän makuinen alkupala on valmis.

Kuivatut sienet kannattaa säilyttää kuivassa paikassa, jotta ne eivät menetä rapeuttaan. Kaikki sienet eivät sovellu nautittavaksi raakana, kuten herkkutatti.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Onpas jännä idea syödä kuivatut kuivattuina eikä pehmeäksi liotettuina. Täytyy ehdottomasti kokeilla, sillä viime syksyn jäljiltä on ihan rutosti herkkutattia kuivattuna - onneksi!

Satu kirjoitti...

Herkkutatit ovat nimensä mukaisesti herkullisia joka tavalla nautittuina. Runsas satoinen syksy täytti sienivarastot ja olen jo tottunut ajatukseen valtaisasta herkkutatti varastosta, toivottavasti ensi syksy on yhtä sienirikas :)