sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Riimiliha


Riimiliha

500 g naudan sisäfilettä
1 1/2 rkl karkeaa suolaa
1 1/2 rkl sokeria
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl rouhittua rosepippuria
n. 3 rkl konjakkia

Puhdista file kalvottomaksi.
Sekoita mausteet vuoassa.
Pyörittele liha maustaseoksessa niin, että se maustuu kokonaan.
Valele liha konjakilla.
Peitä vuoka kelmulla.
Anna maustua jääkaapissa 2-3 vrk välillä lihaa käännellen.
Lihaa tulisi kääntää noin kerran vuorokaudessa, jotta se maustuu tasaisesti.

Kääri liha tiiviisti folioon ja pakasta se.
Leikkaa jäätyneestä lihasta terävällä veitsellä hyvin ohuita viipaleita.
Anna lihan sulaa ennen tarjoilua.

Syksyllä teimme riimihärkää nopeutetusti.

Ei kommentteja: