torstai 25. joulukuuta 2014

Tobleronemousse

tobleronemousse, Tsajut

Tobleronemousse
6-8 annosta

100 g valkoista Tobleronea
2 dl kermaa

koristeluun tummaa suklaata, kaakaojauhetta

Rouhi suklaa pieneksi silpuksi.
Kuumenna paksupohjoaisessa kattilassa 3/4 dl kermaa kokoajan sekoittaen.
Sekoita rouhittu Toblerone kermaan.
Nosta kerma-suklaaseos jäähtymään viereiselle levylle.
Vatkaa loppu kerma vaahdoksi.
Sekoita kermavaahtoon jäähtynyt, mutta edelleen juokseva suklaa-kermaseos.
Kaada mousse pieniin tarjoiluastioihin ja nosta astiat jääkaappiin.
Anna moussen tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti.

Koristele annos suklaalla ja kaakaojauheella.

Tähtiä ja muita kuvioita saat pursottamalla sulaa suklaata leivinpaperin päälle, anna suklaakuvion jähmettyä ja irrota se metallisella lastalla. Kuviot sulavat herkästi kädessä, joten siirrä ne nopsaan annosta koristamaan.

Kuvassa oleva annos on aivan liian suuri, se riittää tainnuttamaan pahimmankin sokerihiiren. Suosittelen tästä määrästä paljon pienempiä annoskokoja, maku on todella isosti makea.

Ei kommentteja: