perjantai 2. tammikuuta 2015

Gofatgo-kakku

gofatgo kakku
Rahkakakku
(neljälle)

4 prk (1 kg) rahkaa
200 g vadelmia
2 dl vadelmamehukeittoa
8-9 liivatelehteä (vettä)

Nosta rahkat huoneen lämpöön.
Kiehauta jäiset vadelmat.
Anna vadelmien jäähtyä katilassa ja laita 6-7 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
Sekoita jäähtyneet vadelmat rahkaan.
Liota kuiviksi puserretut liivatelehdet kiehahtaneeseen vesitilkkaan.
Sekoita liivatevesi ohuena nauhana, koko ajan vatkaten rahkaan.
Kaada rahka 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.
Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään tunniksi, pariksi.
Laita jäljellä olevat 2 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
Puserra liivatelehdet kuiviksi ja sekoita ne kiehuneeseen veteen.
Vatkaa liivatevesi ohuena nauhana vadelmakeiton joukkoon.
Kuori mehukeitosta siihen tulleet kuplat pikkulusikalla pois.
Kaada keitto kakun päälle varovaisesti, niin ettet poraa rahkaan reikiä kaadetun keiton voimasta.
Nosta kakku takaisin jääkaappiin jähmettymään useaksi tunniksi tai yön yli.

Korista kakku niin halutessasi kuivattuilla tai tuoreilla marjoilla, mutta dietillä ollessasi huomioi mahdollinen koristelu vadelmien määrää kakussa pienentämällä.

Ja kyllä, tämä kakku maistuu rahkalta, marjoilta ja mehukeitolta, tämä ei maistu juustokakulta.

Kakun inspiraationa on läheltä seuraamani Jutan dieetti, osa on noudattanut netistä ilmaiseksi löytyvää versiota ja osa on hankkinut maksullisen version ruokavaliosta. Tulokset ovat kaikilla olleet näkyviä ja siksi ajattelin kehittää ruokavaliolla oleville oman kakkunsa juhlatilanteisiin.

Jutan gofatgo- ruokavaliolla voi nauttia välipalana 250 g rahkaa ja 100 g marjoja tai 150g keinomakeutettua mehukeittoa.


2 kommenttia:

lotta ahokas kirjoitti...

pitääki kokeilla ♡

Satu kirjoitti...

Itse olen nyt tuuminut miten jauhettu vanilja sointuisi tähän, saisi ehkä vähän taitettua rahkan makua lisää. Olisi kiva kuulla mitä pidit kakusta ja miten sen toteutit :)