tiistai 6. tammikuuta 2015

Mausteiset skonssit


Skonssit

4 1/2 dl riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
75 g huoneenlämpöistä voita
2 dl maitoa
1 mm vaniljaa jauhettuna
1/2 mm kanelia
1/2 mm neilikkaa
1/2 mm inkiväriä
1 dl pilkottuja kuivattuja aprikooseja
1/2 dl pilkottuja kuivattuja luumuja

tarjoiluun voita, kermavaahtoa, hilloa, tuorejuustoa jne

Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Pilko aprikoosit ja luumut 6-8 palaan.
Sekoita kuivattuja hedelmiä lukuunottamatta kuivat aineet keskenään.
Nypi voi kuivien aineiden joukkoon.
Sekoita kuivatut hedelmät taikinaan.
Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
Muovaa taikinasta pieniä palluroita leivinpaperin päälle.
Paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia.

Ohje on muunnelma Risentan riisijauhopussin kyljestä. Ohjeen mukaan skonsseja tulee 8, me teimme niitä 10. Suosittelen tekemään skonsseista vieläkin pienempiä ja paistamaan niitä vähemmän aikaa. Isot skonssit olivat aivan liian murenevaisia leikattaviksi. Mikäli teet pienempiä ja litteämpiä skonsseja, ei sinun tarvitse halkaista niitä, vaan voit laittaa täytteen suoraan niiden päälle.

Ei kommentteja: