tiistai 27. tammikuuta 2015

Paahdetut parmesaanikukkakaalit

Paahdetut parmesaanikukkakaalit

Kukkakaalia
2-3 valkosipulin kynttä
sipuli
öljyä
lime
pippurisekoitusta
suolaa
1 rkl parmesania

Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Revi kukkakaalista kukinnot irti ja leikkaa ne siivuiksi.
Säästä kukkakaalin varret ja lehdet wokkiin, kastikkeeseen tms.
Kuori ja lohko sipuli kapeiksi lohkoiksi.
Kuori ja lohko valkosipulin kynnet.
Raasta parmesaani.
Laita kukkakaalit ja sipulit uunivuokaan ja kaada niiden päälle ohuena nauhana öljyä.
Ripota päälle suolaa ja pippurisekoitusta.
Purista limestä mehua ja tiputtele sitä kasvisten päälle.


Paahda kukkakaaleja uunissa 10-15 minuuttia.

Tämä kasvislisuke oli taivaallisen ihanaa. Ensimmäisellä kokkauksella yksi kukkakaali ei piisannut mihinkään ja toisella kerralla uunivuoasta katosi vauhdilla kaksi kukkakaalia.


2 kommenttia:

Rommirusina kirjoitti...

Onpa kiva lisuke! Laitetaas kokeiltavien listalle...

Satu -Tsajut kirjoitti...

Kannattaa tehdä heti isompi satsi, niin ei tule kiistaa ;)