keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Parsakaali-pekonipaistos

2 parsakaalia
paketillinen pekonia
lime (/sitruunamehua)
öljyä
2-3 rkl raastettua parmesaania
(suolaa)

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Irrota parsakaalin nuput erilleen, mitä pienemmät nuput sen nopeammin kaali kypsyy.
Laita nuput uunivuokaan ja kaada niiden päälle varovasti öljyä ja muutamia tippoja limemehua.
Leikkaa pekoni pieniksi palasiksi ja ripota se nuppujen päälle.
Paista uunissa n. 15 minuuttia, kunne pekoni on kypsää ja parsakaali kypsää, mutta ei ylikypsää (=lötköä). Parsakaalin on tarkoitus olla al dente, eli kypsää, mutta napakkaa pureskeltavaa.
Ripota annoksen päälle parmesanraastetta.

Tämä on nopea ja helppo arkiruoka.

Pekonin voi halutessaan jättää pois tai korvata parmankinkulla tai vastaavalla. Suosittelen olemaan suolan kanssa hyvin varovainen, pekoni ja juusto tuovat ruokaan todella paljon suolaisuutta.

Ei kommentteja: