perjantai 16. tammikuuta 2015

Riisipuurokakku


riisipuurokakku

Riisipuurokakku

3 dl riisipuuroa
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
6-7 liivatetta

pinnalle
n. 2 dl omenasosetta
pari kourallista jäisiä mustikoita
liivatelehti

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Sekoita vaniljavaahtoon riisipuuro hyvin vatkaten.
Purista liivatteet kuiviksi ja liota ne kiehuvaan veteen.
Anna liivateveden vähän jäähtyä.
Sekoita liivate ohuena nauhana kaataen vaniljavaahtoon, vatkaa samalla kokoajan.

Kaada kakkumassa irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 25 cm.
Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään tunniksi tai pariksi.

Laita liivate likoamaan, purista se kuivaksi ja liota se kiehuvaan veteen.
Vatkaa liivate ohuena nauhana omenasoseeseen.
Levitä omenasose tasaisesti kakun päälle.
Ripottele päälle kokonaiset mustikat.

Nosta kakku vielä viileään.
Kakku saa yhteensä olla viileässä jähmettymässä ainakin kolmisen tuntia.

Tässä kakussa ei ole juustokakkumaista pohjaa, koska inspiraatio iski yllättäen. Kukaan syöjistä ei tainnut hurjasti kaivata pohjaa, joten tämä toimi hyvin.

Tämä kakku nautittiin loppiaisena ja riisipuuro upposi tässä muodossa vallanmainiosti, vaikka elettiinkin riisipuurokauden jälkeistä aikaa.

Minulla on hyvin vahva mielikuva, että puuroriisin on saatu Urtekramilta, joten kiitokset heille.

Ei kommentteja: