torstai 1. tammikuuta 2015

Ruokavuosi 2014

Vuoden vaihduttua on hyvä tarkastella menneen vuoden ohjeita. Noukin joka kuukaudelta yhden ohjeen uudelleen esille. Koetin poimia erityylisiä ohjeita antamaan kuvaa siitä, mitä kaikkea tulikaan tehtyä.

Tammikuu
Vanha tuttavamme kanadippi pääsi vasta tässä vaiheessa blogiin

Helmikuu
Yksineläjän arkea sulostutti nopea sardelli-tomaattipasta


Maaliskuu
Suolaiset muffinit sopivat niin teekupposen kuin keitonkin seuraksi.

Huhtikuu
Suklaa-mokkajuustokakku päätyi kollegoiden napaan.

Toukokuu
Kylkeä grillissä-ohje syntyi kun sain kutsun Kotitilan ruokahaasteeseen ja sen tiimoilta kehittelemämme ohje oli kesällä aktiivisesti käytössä.



Kesäkuu
Herkuttelimme laadukkaalla vaniljajäätelöllä ja kahvilla, nautimme ne samasta kupista.

Elokuu
Astetta parempi makaronilaatikko valmistui mökillä.

Syyskuu
Raakaa peuraa ja raakaa herkkutattia, yhdistelmä oli äärimmäisen toimiva. Ohje ideoitiin viinitalon kisaa.

Lokakuu
Tomaattista kurpitsakeittoa syntyi kun pihan viimeiset tomaatit kypsyivät kaikki samaan aikaan sisälle nostettuina.

Marraskuu
Yhteishyvän ruokaliite toi elämäämme rosmariiniperunat, koukutuimme heti. Näitä perunoita on syöty ahkerasti ja aina ne tuntuvat loppuvan kesken.

Joulukuu
Riimiliha on sopivaa tarjottavaa erilaisissa juhlissa. Liha valmistetaan ennen juhlia ja se tarvitsee vain leikata juhlapöytään. Me nautimme riimilihaa jouluna, mutta se soveltuu yhtä hyvin muihinkin juhliin.


Kesällä pidimme kasvimaata Orimattilassa ja viljelimme perunoita (King Edward, Golden Maya, Punainen Yorkin Herttua, Pinkki pihtaomena), papuja, retiisejä, kesä- ja talvikurpitsaa, tilliä, persiljaa ja niin edelleen.

Mökillä kalastimme ja ravustimme hyvin vähän, mutta saimme silti saalista.

Sienivuosi oli hyvä; herkkutatteja ja kehnäsientä löytyi runsaasti ja jostain pakkaseen ilmestyi hykerryttävän mukava määrä kantarelleja.

Kaiken kaikkiaan vuosi oli hyvä ja touhukas. Paljon uutta tuli kokeiltua ja vanhoihin hyviksi havattuihin ohjeisiin palattiin useasti. Nyt siis suuntaamme toiveikkaina kohden uusia kokkailuja.


5 kommenttia:

Tiia S kirjoitti...

Kauniita kuvia ja ihania ohjeita, mutta yksi kysymys tuosta kanadippiohjeesta..."Revi kana käsin pieniksi paloiksi ja paista kypsäksi". Siis mitä ihmettä? :D Raaka kanafile käsin paloiksi? Onko siinä oikeesti joku logiikka vai hymyilyttikö mua ihan turhaan? :)

Satu kirjoitti...

Pakko tunnustaa, etten ole ikinä itse tehnyt ohjeen mukaan vaan kanadipin kokkaamisesta ja ohjeesta vastaa tyttäreni. Kysyin asiaa häneltä ja ohjeessa on kuulemma vaiheet menneet väärin päin. Hetken aikaa tosin näin sieluni silmin lapsen raatelemassa raakaa kanapalaa :D

Jael kirjoitti...

Kauniita kuvia ja hyviä ohjeita.OIkein hyvää alkanutta vuotta Satu.

Tiia S kirjoitti...

No mä jo vähän ajattelin, ettei se voi noin olla. :D Kieltämättä samankaltaisia mielikuvia tuli itsellekin. :)

Satu kirjoitti...

Kiitos Jael, ihanaa alkanutta vuotta sinullekin :)

Tiia en tiedä olisinko ollut hämmästynyt, meillä tapahtuu keittiössä joskus hyvinkin kummallisia asioita xD
Kiitos kumminkin palautteesta, korjasin ohjetta ettei joku koeta tosissaan paljain käsin silputa raakaa kanaa.