sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Talvinen villasikakastike


Villasikakastike

1 kg villasian jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl omenasosetta
6-8 kuivattua luumua
2 dl kermaa
2-3 rkl ketsuppia
1-2 dl vettä
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa


Ruskista jauheliha.
Kaada jauheliha kulhoon ja jätä jauhelihasta irronnut neste paistinpannuun.
Kuullota pilkotut sipulit jauhelihan nesteessä ja kaada jauheliha kuullotettujen sipuleiden joukkoon pannulle.
Lisää kerma ja vähän vettä pannulle, niin että kastike pysyy edelleen melko kiinteänä.
Lisää ketsuppi ja mausteet.
Leikkaa luumut palasiksi ja lisää palaset kastikkeeseen.
Lisää joukkoon omenasose.

Tarjoa villasikakastike keitettyjen perunoiden kera. Tällä kertaa perunana oli Töölöntorin siikliä.



Kuvassa Palviaisen tilan villasika

Salaattina oli päärynää, fenkolia ja Aurajuustoa. Aurajuusto sopi kastikkeen kanssa loistavasti, mutta tahtoi jyrätä maullaan muut "salaatti"ainekset.

Mikäli sinulla ei ole omenasosetta käytä omenan paloja ja pientä määrää sokeria sen sijasta.

Syömämme villapossu ei maistu tehotuotetun sian tapaan härskiltä rasvalta, vaan on miedon makuista maistuen lihalta. Ruokailijajoukkomme grand old lady sanoi villapossun maistuvan siltä, miltä siat maistuivat ennen vanhaan eli erinomaiselta.

Ei kommentteja: