perjantai 13. helmikuuta 2015

Gluteenittomat luumuskonssit


gluteenittomat skonssit

Laskiaisskonssit

4 1/2 dl riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
75 g huoneenlämpöistä voita
2 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl Stroh
100 g kuivattuja luumuja


kermavaahtoa
omenasosetta
mansikkasurvosta
tarjoiluun voita, kermavaahtoa, hilloa, tuorejuustoa jne



Pilko luumut ja laita ne Strohin likoamaan.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Sekoita luumuja lukuun ottamatta kuivat aineet keskenään.
Nypi voi kuivien aineiden joukkoon.
Sekoita kuivatut hedelmät taikinaan.
Lisää maito sekä kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi.
Muovaa taikinasta pieniä palluroita leivinpaperin päälle.
Paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia.

Laskiaispullan tilalle mainiosti sopivat skonssit maistuvat talvelle ja sopivat etenkin aikuiseen makuun. 

Ei kommentteja: