sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kantarelli-porokeitto kurpitsalla

Kantarelli-porokeitto
4-6 annosta


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl kokoonpaistettuja kantarelleja (joissa n 2 dl nestettä)
2 rkl jauhoja
5 dl vettä
rouhittua mustapippuria
välimerenyrttiseosta
suolaa
3 dl talvikurpitsaa
100 g poron kylmäsavupaistin pienenpieninä paloina
50 g viherpippurisulatejuustoa
1 dl kermaa


Kuutioi sipulit pieneksi.
Kuullota sipulit voissa kattilan pohjalla.
Ota sienet kattilaan ilman paistolientä, ota paistoliemi kuitenkin talteen.
Laita kantarellit sipuleiden seuraksi kattilaan ja paista niitä hetki.
Lisää pannulle jauhot ja sotke ne sipuleihin ja kantarelleihin.
Kaada kantarellien paistoliemi ainesten joukkoon.
Soseuta talvikurpitsa.
Lisää keiton joukkoon talvikurpitsa. 
Kiehauta keitto.
Jätä keitto kevyesti poreilemaan levylle noin puoleksitunniksi
Lisää keittoon kerma, sulatejuusto ja poro.
Anna tekeytyä hetki.

Tarjoa keitto paistetuilla sienillä, porokuutioilla ja basilikalla koristettuna.


Ei kommentteja: