keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Lumiukkopitsa

lumiukkopitsa

Lumiukkopitsa

Mascarpone-juustoa
mozzarellaa
juustoraastetta
vuohenjuustoa
kinkkusuikaleita
sipulia
valkosipulimurskaa
tomaatti siivu

Pitsapohja
3 pellillistä/ 3-4 isoa pitsaa

15 g tuorehiivaa
3 dl haaleaa vettä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 dl durumvehnäjauhoja
5 1/2 - 6 dl erikoisvehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon ja liota se sekoittaen veteen.
Lisää sokeri, suola ja öljy.
Lisää durumvehnäjauhot ja vähän kerrallaan erikoivehnäjauhot.
Alusta taikina koneella n. 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja anna sen kohota 45 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertaiseksi noussut.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Leikkaa pitsataikinasta 5 palloa, jokainen edellistä pienempiä.
Kaulitse kolmesta suurimmasta pallosta lumiukon vartalo.
Neljänneksi suurimmasta muovaa kaulimen ja veitsen avulla hattu.
Jaa viides pallo kahtia ja kaulitse siitä soikiot käsiksi.
Yhdistä paloista lumiukko.

Levitä mascarpone-juustoa tasaisesti pitsan päälle.
Sirota erilaisia juustoja eripuolille lumiukkoa.
Ripottele kinkkupalasia lumiukon lakkiin ja aseta muutama kinkkupala silmiksi ja nenäksi sekä napeiksi.
Leikkaa ohut siivu tomaattia suuksi.
Lisää sipuli ja valkosipuli.

Valmista lumiukkopitsa
Kypsennä pitsoja uunissa noin 5-10 minuuttia.



Ei kommentteja: