sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Marinoidut rommihedelmät


Marinoidut rommihedelmät
4 annosta

3 dl vesi
1 dl fariinisokeria
0,3 dl Stroh (60%)
2 nektariinia
9 ananaskirsikkaa
100 g kuivattuja luumuja

vaniljavaahtoa
kaakaojauhetta

Keitä vesi, lisää sokeri veteen ja anna sen liueta.
Pilko luumut neljään osaan, viipaloi nektariinit ja leikkaa ananaskirsikat neljään palaan.
Lisää rommi jäähtyneeseen nesteeseen.
Lado hedelmät kerroksittain rasiaan.
Kaada neste hedelmien päälle.
Anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden.

Tarjoa vaniljavaahdon kanssa, koristele kaakaojauheella.




Sunsweetin kutsun saapuessa olin heti innolla mukana kehittämässä ohjeita luumuista. Meillä on liki aina luumuja kaapissa; ne käyvät sellaisenaan herkkupaloista ja niitä lisätään niin makeaan kuin suolaiseenkin leivontaan ja kokkaukseen.

Jumitun usein kokkailemaan samantyyppisiä ruokia peräjälkeen ja koska nyt keittiössä valmistuu usein hedelmäsalaattia tai paistettuja hedelmiä valikoitui ideoista toteutettavaksi rommihedelmät. Alkuun mietin miten kuivatut luumut ja tuoreet hedelmät sointuvat yhteen, mutta huoli oli turha. Tuoreet hedelmät ja kuivatut luumut täydensivät rakenteeltaan ja maultaan toisiaan.

Viime aikoina olen arvostanut suunnattomasti helppoja ruokia, jotka voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen ennen tarjoamista. Suuremmatkaan päivälliset eivät tunnu niin vaivalloisilta toteuttaa, kun tekemisen voi jakaa usean vuorokauden sisään. 



Luumuina tässä haasteessa on Sunsweetin uudet D'Noir-luumut, ne säilöntäaineettomat ja ilman lisättyä sokeria olevat luumut.

Ei kommentteja: