lauantai 14. maaliskuuta 2015

Banaani-jukurtti-suklaakakku

jukurttikakku



Banaani-jukurtti-suklaakakku

1 prk maustamatonta jogurttia (200g/prk)
2 kananmunaa
1/2 - 1 prk sokeria 
1 tl vaniljasokeria
1/2 prk kasviöljyä
3 prk vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 banaani
120 g tummaa suklaata rouheena
(voita ja korppujauhoja vuoan jauhottamiseen)

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Jukurttipurkkia käytetään mittana eli kaada ensin taikinakulhoon jukurtti.
Sekoita jukurtti, sokerit, munat sekä öljy.
Lisää joukkoon jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
Lisää joukkoon pieneksi kuutioitu banaani ja suklaa hiput.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista kakkua 200 asteisessa uunissa n- 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia ennen kuin kumoat sen pois.

Käytin litran vetoista kertakäyttöistä leipävuokaa paistamisessa.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Varmaankin hyvä kakku:)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Se oli :)