sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Cafe Below - Lontoo


Useampaan otteeseen tavoittaanamme on ollut piipahtaa Cafe Belowssa, ravintolassa joka sijaitsee tuhat vuotta vanhan kirkon kryptassa. Tänä Pääsiäisenä se onnistui viimeinkin. Ajoimme metrolla St Paulin asemalle ja matkalla ihailimme St Paulin vaikuttavaa ulkonäköä.

Poikkesimme myös St Paulin kryptassa ja näin enemmän pappeja kerralla, kuin ikinä aiemmin. Kirkonväellä oli ilmeisesti ollut oma messunsa tai muu tapahtuma, sillä pappeja oli kymmenittäin. Vaikka St Paulinkin kryptassa on kaikille avoin ravintola olimem varanneet pöydän St Maryyn ja jatkoimme matkaamme sinne.


Possunmahaa ja muussia

Kello läheni yhtä ja meidän oli helppo suunnistaa kulkumme kohden St Maryn kumisevia kelloja, ne eivät olleet vaisuiksi vaimennettuja vaan niiden kumina oli ikiaikaisen vaikuttavaa.


Krypta oli vaikuttava paikka ravintolalle, mutta sen kivinen karuus ei vaimentanut hälinää lainkaan, päin vastoin. Mikäli kuulemisen kanssa on ongelmia, voi tämä ravintola olla negatiivinen kokemus hälyn vuoksi.

Paistettua kalaa ja paahdettuja uusia perunoita
 Lounaslista oli simppeli; lihaa, kalaa ja kasvista. Henkilökunta osasi opastaa hyvin erikoisruokavalioiden kanssa.

Osa porukasta halusi syödä kevyesti ja valitsi listalta salaatin. Salaattiannos ei täällä ollut mikään pieni annos, vaan lautasellinen toinen toistaan paremman makuisia herkkuja. Se mitä olisin itse kaivannut enemmän oli ne aivan perinteiset salaatin lehdet.

Hämmentävää oli, kun muutama seurueesta tilasi olutta ja pöytään kannettiin Hells-nimistä olutta.

Salaatti


Cafe Below sijaitsee mukavasti St Paulin vieressä ja lähellä on St Paulin metroaseman lisäksi myös Bank:in metroasema. Kaukana ei myöskään ole Millennium Bridge (se joka yhdessä Harry Potter elokuvassa hajoaa) tai Tate Modern.


St Mary- le- Bow Church
Cheapside 
London

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

KIvalta vaikuttava paikka.Lontoossa on niin hyviä ruokapaikkoja:)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Minusta tuntuu, että Lontoossa voisi viettää pitkänkin tovin ihan vain tutustuen ravintoloihin. Toisaalta Jael kuulin, että teillä siellä on vieläkin paremmat ravintolat ;)