lauantai 16. toukokuuta 2015

Hiirenkorvasnapsi
Koivunlehtisnapsi

Hiirenkorvalla olevia koivunlehtiä
Koskenkorvaa

Täytä astia koivun pienillä lehdillä, voit vähän painalle niitä kasaan saadaksesi astiaan mahtumaan mahdollisimman paljon lehtiä.
Kaada päälle viinaa, niin että lehdet peittyvät.
Anna juoman tekeytyä jääkaapissa ainakin viikko.
Kun maku on valmis, siivilöi lehdet pois.

Kuvassa oleva purkki on kaksi desiä suuri ja sinne mahtui yllättävän paljon lehtiä. Loput lehdet kuivasin talven smoothieita varten.

Kevät innoitti minut kokeilemaan erilaisten juomien valmistusta, jo aiemmin postasin pihlajanlehtisnapsista. Tämäkin on kokeilu ja tulen  päivittämään ohjetta sitä mukaan kuin homma etenee.

Olen saanut palautetta, että snapseihin tulisi käyttää miedomman makuista viinaa. Valitettavasti vajavaisessa alkoholikaapissani oli vain kossua.
*

Lehtien, edes nuppujen poimiminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Puun lehtien nyppiminen heikentää puuta, joten parasta olisi valita uhriksi puu, joka kaadetaan pois. Muutoin kannattaa poimia lehtiä vahvoista puista, sieltä täältä.

Lehtiä, kuten muitakin villiyrttejä tulee poimia puhtaalta paikalta ja tarvittaessa ne voi huuhtoa ja kuivata salaattilingossa tai pyyhkeellä.

*

Älä käytä koivusta saatavia tuotteita tai ole ainakin äärimmäisen varovainen niiden kanssa, mikäli olet koivulle allerginen.

Ei kommentteja: