keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Pihjalanlehtisnapsi


Juhannus on pian täällä, joten nyt on hyvä aika kokeilla snapsien tekoa. Täydennän tätä postausta sitä mukaan, kuin homma etenee ja toivon uutteeni onnistuvan.

Snapsi

Pihlajalehstiaä
Koskenkorvaa

Kerää nupullaan olevia pihlajan lehtiä.
Aseta ne säilytysastiaan ja kaada päälle viinaa, kunnes lehdet peittyvät.
Nosta astia jääkaappiin ja anna juoman tekeytyä ainakin viikko.
Viikon kuluttua maista juomaa varoen ja jos se on hyvää, siivilöi lehdet pois.
Mikäli katsot juoman hyötyvän lehtien lisäliotuksesta anna niiden muhia kauemmin.


Meiltä löytyi vähän pihlajaa, joten nappasin vain reilun kourallisen lehtiä tähän kokeiluun. Tarkoituksena on selvittää siirtyykö pihlajannuppujen amarettomainen maku liottamalla alkoholiin.

*

Lehtien, edes nuppujen poimiminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Puun lehtien nyppiminen heikentää puuta, joten parasta olisi valita uhriksi puu, joka kaadetaan pois. Muutoin kannattaa poimia lehtiä vahvoista puista, sieltä täältä.

Lehtiä, kuten muitakin villiyrttejä tulee poimia puhtaalta paikalta ja tarvittaessa ne voi huuhtoa ja kuivata salaattilingossa tai pyyhkeellä.

2 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Hieno idea, olen vasta löytänyt pihlajannuput, tosiaan mukava karvasmantelimainen maku. Itse ajattelin heittää juhannussnapseja varten kuusenkerkkiä ja sokeria kirkkaaseen ja katsoa, mitä siitä tulee. Tai toinen vaihtoehto, voisi sen kai tehdä ensin kuusenkerkkäsiirapiksin ja sekoittaa vasta sitten alkoholiin.

Satu kirjoitti...

Kuusenkerkkäsnapsit kuulostaa ihanalta. Itse "löysin" pihlajan nuput jo viime keväänä mutta valitettavasti minulla on hyvin suppea mahdollisuus poimia niitä.