perjantai 22. toukokuuta 2015

Sitruunainen unikonsiemenkakku



Sitruuna-unikonsiemenkakku

315 g vehnäjauhoja
250 g sokeria
1 rkl leivinjauhetta
3 kananmunaa
0,6 dl öljyä
1,40 dl piimää
2 1/2 rkl unikonsiemeniä
2 - 3 rkl sitruunamehutiivistettä
1 kypsä banaani

voita ja korppujauhoja jauhottamiseen

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota noin litran vetoinen kakkuvuoka.
Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja unikonsiemenet.
Sekoita toisessa astiassa keskenään äljy, piimä ja kananmunat.
Sekoita nesteet jauhoihin.
Kuori ja pilko banaani pieniksi kuutioiksi ja lisää se taikinaan.
Lisää joukkoon sitruunamehu.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsää.

Anna kakun jäähtyä hetken vuoassaan, ennen kuin kumoat sen.

Sitruunaa kannattaa laittaa kakkuun oman maun mukaan, pari ruokalusikallista tuo sitruunasta häivähdyksen ja keventää kakun makua ja suurempi määrä taas saa luonnollisesti sitruunan maistumaan paremmin.

Vien usein kuivakakkuja töihin kahvipöytään; ne säilyvät hyvänä huoneenlämmössä pitkien vuorojen aikana. Kuivakakusta jokaisen on helppo sipaista oman kokoinen pala kahvihetkeä ryydittämään. Kollegani arvostavat perinteisen makuisia kakkuja, eivätkä he ole imelän perään.

Ei kommentteja: