tiistai 5. toukokuuta 2015

Toa Restaurant (ex-Magic Wok), Lontoo

Hotelliin noudettu annos tarjoiltuna kahvikupista

Entinen Lontoon lempikiinalaisemme pääsi uuden nimen, uusien omistajien ja remontin myötä uudelleen kokeiluun. Ensin nautimme suurella porukalla paikassa illallista, ravintolan suuri pöytä oli hyvin tilava jopa kuusihenkiselle seurueellemme, siihen olisi mahtunut istumaan suurempikin porukka. Illallisen lisäksi yhtenä päivänä nappasin mukaan noutoruokaa hotelliin.

Se tavallinen, suomalaiseen makuun iskevä kiinalinen, joka oli ennen paikan vahvuus oli laimentunut aikalailla tavanomaiselle tasolle. Ruoka oli kyllä ihan kivaa, mutta ei mitään ihmeellistä. Tällä seurueella emme uskaltautuneet kokeilemaan kiinalaiseen makuun sopivia erikoisuuksia, joita listalta löytyy runsaasti.

Palvelu oli edelleen paikassa parhaimmillaan hyvää, mutta se oli myös välillä hyvin heikkoa.
Ruokaa mukaan noutaessani minulla oli ongelmia kuitin ja vaihtorahojen saamisen kanssa.

Paikka on edelleen ihan kiva ja menun eksoottisemmalta puolelta voinee edelleen tehdä löytöjä, mutta enää en suosittele tätä paikkaa niin vahvasti kuin ennen.

Saavutettavissa hyvin Queenswayn ja Bayswaterin metroasemilta.


Alla kertomus paikasta silloin ennen.

Onnenkeksini


Rehellisyyden nimissä on kerrottava, että meinasin kääntyä ravintolan ovelta pois; pitkääkin pidempi ruokalista ja edulliset hinnat eivät luoneet laadukasta kuvaa paikasta. Olin täysin väärässä. Kantoninkiinalaiseen ruokaan erikoistunut ravintola tarjosi minulle elämäni parhaan kokemuksen kiinalaisesta ravintolasta. Ruoka oli taivaallista.

Valitsimme neljälle hengelle maistelumenun kolmelle. Seuraavalla viikolla seurueemme kaksi jäsentä oli paikassa uudelleen syöden annoksen kampasimpukoita, jättikatkaravunpyrstöjä ja parsaa sekä lammasta kevätsipulin ja sipulin kanssa.
Tiedustellessani seurueeltani mielipidettä ruoasta sain vastaukseksi pelkkiä ylisanoja. Jokainen ruoka, jokaisen ruoan eri ainekset, tuntuivat maistuvat erikseen. Kasvisten kypsyys oli täydellinen; rapsakka mutta ei raaka.

Henkilökunta oli sydämellistä, näin ystävälliseen palveluun en ole aiemmin Lontoossa törmännyt. Palvelu sujui joutuisasti ilman kangertelua. Ravintolassa oli molempina iltoina täyttä ja asiakaskunta tuntui koostuvan muistakin kuin turisteista, lisäksi useat asiakkaat ostivat annoksia mukaansa.

Nälkä ja hämmennys saivat kameran unohtumaan laukkuun ja vasta aterian päätteeksi tajusin napata kuvan somasta onennkeksistäni joka yhdessä appelsiinilohkojen kanssa päätti aterian.

Tämän hyvän ja edullisen ravintolan vuoksi olisin valmis matkustamaan kauempaakin Lontoosta.

Magic Wok
100 Queensway
Metro: Bayswater, Queensway

Ei kommentteja: