lauantai 9. toukokuuta 2015

Villit ilmakuivakinkkunyytit


Villit nyytit

Ilmakuivattua kinkkua
vuohenjuustoa
kermaa
vuohenputkea
ketunleipää
ruohosipulia


Muussaa vuohenjuusto ja tilka kermaa tai maitoa muovailtavaksi mössöksi.
Sekoita tasaisesti joukkoon pieneksi nypityt vuohenputken lehdet ja ketunleivät.

Aseta pienimäärä eli kukkura teelusikallinen juustotäytettä ilmakuivatun kinkkuviipaleen keskelle.
Nosta kinkun pitkät sivut ylös ja vasta sitten muotoile siitä nyytti.
Pyörittele nyytistä haluamasi muotoinen pallura.

Muokkaa käsin nyytin kaulasta ohuempaa, sillä ruohosipuli naru kaulalla on koriste, ruohosipuli ei kestä samanlaista solmimista kuin naru vaan se katkeaa helposti.

Korista annos ketunleipien kukilla.

Villiyrttien määrässä kannattaa alkuun olla varovainen, tottumaton suu saattaa pelästyä suurta määrää villejä makuja.


Äitienpäivänä tavataan leipoa äideille herttaisen makeita kakkuja, mutta vaihtoehtona on tehdä jotain villimpää. Äidinrakkaus ei ole vain mansikoita ja marenkia, vaan siinä on villipuolensa. Äiti on valmis kamppailemaan lapsensa puolesta, äiti on äiti niinäkin päivinä kun arki ei maistu sokerihuurteelta. 



Olen kiitollinen isoäideistäni, äidistäni, äitipuolestani ja lapsestani jolle saan olla äiti. 
Äitiys tai äiti ei ole itsestään selvyys, olkaamme onnellisia siitä mitä meillä on.


Villiyrtit tulee poimia paikoilta, joita ei ole lannoitettu kuivalla säällä. Villiyrtit tulee olla varmasti tunnistettuja, meillä Suomessa kasvaa kasveja joita ei ole terveellistä syödä.

9 kommenttia:

Piia H kirjoitti...

Ihan mielettömän herkullinen ohje! Käytkös linkkaamassa tän sun ohjeen mun blogiini myös, jossa on meneillään äitienpäiväaiheinen haaste "äitienpäivä meidän". Osoite on www.weekendchic.fi

Piia

Satu kirjoitti...

Kiitos Piia, kävin lisäämässä linkin postaukseesi :)

Merituuli kirjoitti...

Kaunis ja ihana idea!

Piia H kirjoitti...

Teen äitienpäivähaasteesta koostepostauksen vielä Weekend chiciin. Saanko lainata jotain postauksesi kuvaa siihen?

Satu -Tsajut kirjoitti...

Kiitos Merituuli :)

Toki Piia voit lainata kuvaa, jos linkkaat tähän tekstiin koosteessa.

Mrs K kirjoitti...

Oho! Ihan luksusruoan näköistä :)

Anu T - Arjen timantteja kirjoitti...

Ihanan näköinen ja herkulliselta kuulostava ohje! Täytyypä testata :)

Anu T - Arjen timantteja kirjoitti...

Ihanan näköinen ja herkulliselta kuulostava ohje! Villit ovat mielenkiintoinen maailma ja nokkosta lukuunottamatta minulla hiukan huonosti hallussa. Tämä voisi olla Se Juttu, jolla pääsen alkuun testailuissa.

Satu kirjoitti...

Kiitos Mrs. K ja Anu T :)
Villiyrtteily kannattaa aloittaa rauhallisesti ja opetella aina muutama laji: tunnistus ja käyttö, niin saa harrastuksen mukavasti aluille.