maanantai 22. kesäkuuta 2015

Letut

letut lätyt räiskäleet
Letut

5 dl maitoa
2 (1/2) dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
2 munaa

voita paistamiseen
sokeria lettujen väliin

päälle kermavaahtoa, mansikoita, hilloa, sokeria, vaahterasiirappia mitä vain mielesi tekee

Vatkaa munien rakenne rikki.
Lisää joukkoon muut aineet ja vatkaa taikana tasaiseksi.
Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Mikäli taikina tuntuu liian ohuelta, lisää joukkoon puoli desiä vehnäjauhoja.
Paista letut voissa.
Sekoita taikinaa aina vähän, kun kauhaiset lettutaikinaa pannulle.
Ripottele hienoa sokeria lettujen väliin, kun pinoat niitä tarjoiua odottamaan.

Sokerina voi käyttää vaniljasokeria.
Mikäli aiot tarjota letut suolaisen täytteen kanssa niin voit  jättää sokerin taikinasta pois.

Letut, lätyt, räsikäleet, millä nimellä ikinä näitä herkkuja kutsutkin tai minkä kokoisia näistä aiotkin tehdä, suosittelen kokeilemaan tätä ohrajauhoja sisältävää ohjetta, se antaa lettuihin mukavasti makua.

Ei kommentteja: