perjantai 10. heinäkuuta 2015

Mansikkaa Cuarenta y Tres- sabayon kastikkeessa

Cuarenta y Tres- sabayon kastike
4 annosta

1 dl Licor 43 Cuarenta y Tres- likööriä
125 g sokeria
5 keltuaista

Keitä vettä vesihaudekattilassa.
Kun vesi kiehuu laita kattilan yläosaan sokeri ja kananmunan keltuaiset.
Vatkaa sokeri ja keltuaiset kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon likööri.
Sekoita kastiketta koko ajan.
Kastike sakenee alle kymmenessä minuutissa paksuksi, jolloin kattilan voi nostaa levyltä.

Anna kastikkeen jäähtyä.

Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin sen saat.
Ota uuninkestävät annoskulhot.
Lohko kuhunkin annoskulhoon 3-6 mansikkaa.
Kaada mansikan lohkojen päälle jäähtynyt kastike.
Käytä annoksia uunissa sen hetken, että kastike saa paahtuneen pinnan.
Voit myös käyttää tohotinta, jos sinulla on sellainen käytössäsi.

Tarjoile heti.
Voit koristella annoksen mintulla ja sitruunalla. Molemmat antavat potkua makeanpehmeän kastikkeen ja mansikan liitolle.

Mikäli tämän jälkiruoan rinnalla tarjoaa kahvit, voi likööripullon nostaa pöytään ja kehottaa kokeilemaan Cuarenta y Tres:iä kahvin joukossa.


Liköörin täyteläinen, vaniljaisenyrttinen maku sointui loistavasti mansikoihin. Liköörin mausteisuus tuli pehmeänä esille tuomaan mansikan hapokkaalle makeudelle oivan vastaparin.

 Kesällä helpot ja pitkälle valmisteltavat ohjeet ovat suosikkejani. Tämänkin jälkiruoan voi valmistella kastikkeen osalta etukäteen. Pääasia on varata laadukkaita ja napakoita mansikoita tähän jälkiruokaan.




Resepti osallistuu Pipsa Hurmerinnan ja Hedelmä- ja Marjanviljelijäin liiton mansikkahaasteeseen. Mansikat saatu kilpailun kautta.


Ei kommentteja: