perjantai 7. elokuuta 2015

Ihana kahvila ja Sompasauna


Ystävättäreni järjesti häät Sompasaunassa, Sompasaaressa ja saimme tästä mainion syyn käydä tutustumassa paikkaan ensimmäistä kertaa.  Koko Sompasaari on rakennustyömaata, maihin nostettuja veneitä, graffiteja, kaupunkikulttuuria ja siinä on ripaus oikeaa vaaraa. Pieni lähiösydämeni rakastui suin päin karunrouheaan seutuun.


Juhlat olivat Sompasaunassa, Sompasaaren Korkeasaaren puoleisessa päädyssä. Sauna on avoinna kaikille ja kaikki ovat sinne tervetulleet. Aktiivien rakentamat saunat lämpiävät puilla joita väki on kerännyt paikalle ja suuressa tankissa on makeaa vettä kiukaalle.


Peseytyminen tapahtuu meressä, siinä turistien katseiden alla, laivaväylän välittömässä läheisyydessä. Ranta on täynnä viiltävän teräviä kiviä ja jyrkän rinteen laskeutumisen helpottamiseksi mereen roikkuu köysiä. Saunojat altistavat hipiänsä Itämeren saasteille, jalkansa veitsenteräville kiville ja lopuksi itsensä hyytävälle merivedelle ja lähellä pörrääville aluksille. Tämä ei ole vaaratonta vaaraa.Sompasaunasta Merihakaan päin on Dodon kaupunkiviljelmät, suppaus varusteita vuokraava yritys ja
viimein Ihana kahvila. Kahden merikontin väliin on rakennettu terassi riippumattoineen ja maisema on niin huikea kuin se näin keskeisellä paikalla Helsinkiä voi olla.


Kahvio on pyöräilijöiden suosiossa, tunnelma siellä on rento ja vapautunut. Lähistöä koristaa kattava valikoima graffiteja ja keskeneräiset rakennustyöt antavat alueelle jopa dystooppisen ilmeen.

En tilannut mitään kahvilasta, en itseasiassa tällä kertaa edes välitä tietää onko tarjoomukset hintansa arvoisia, suosittelen silti, sillä rakastuneet ovat höperöitä houkkia.


Nihtikuja, Sompasaari

Ei kommentteja: