maanantai 10. elokuuta 2015

Israelin parasta hummusta Akkossa

Akkon kaupunkia
Maaliskuussa kävin kouluni projektiviikon aikana Israelissa oppimassa paikallisesta kulttuureista, uskonnoista, historiasta ja politiikasta. Kiihkeiden keskusteluista ja intensiivisestä oppimista voi lukea lisää täällä. Tiukan ohjelman tauoilla oli onneksi myös aikaa myös nauttia Välimeren alueen herkuista. ja pohjoisessa sekä arabien että juutalaisten asuttamassa Akkossa pääsimme syömään paikallisen oppaamme mukaan Israelin parasta hummusta. Ja olihan se aivan mielettömän hyvää!


Vaatimattoman näköinen Hummus Issa sijaitsee vanhan kaupungin ytimessä aivan paikallisten markkinoiden kupeessa. Ravintola ei näytä järin kutsuvalta eikä ruokalistalta löydy kovinkaan montaa laatua, mutta pöydät ovat kuuleman mukaan aina täynnä herkuttelijoita, eivätkä valtavat hummusannokset jättäneet ketään meidänkään seurueesta kylmäksi. Hummusta oli tarpeeksi täyttämään nälkäisimmänkin vatsan, ja pitaleipää tuotiin automaattisesti lisää pöytiin.

Israelilaisen kaverini isä kertoi käyvänsä Issassa aina, kun käy maan pohjoisosissa, enkä tosiaan ihmettele miksi. Suosittelenkin lisäämään Akkon Israelin-kiertueen matkasuunnitelmaan, jos ei kaupungin kiintoisan historian niin hyvän hummuksen takia!

Bowling Saladin 
At the entrance to the Old City Market, Acre (Akko)


Akkon vanhaa kaupunkia ja moskeija

Ei kommentteja: