tiistai 25. elokuuta 2015

Raparperipiirakka Farina piirakkapohjaseokseen

Erikoisruokavaliot aiheuttavat usein päänvaivaa, kun on tottumus ja taito tehdä asiat tietyllä tapaa on niiden uudelleen ajattelu joskus työlästä. Onneksi gluteenittomissa tuotteissa on nykyisin laaja valikoima ja monet niistä ovat oikeasti maistuvia.

 Piirakkapohja

1 pkt Farina-piirakkapohjaseos
2 dl juoksevaa voita
2 kananmunaa
0,5 dl vettä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista täyte samaan aikaan kuin pohja, kaadat täytteen juuri uunista otetun pohjan päälle. Täytteen valmistamiseen menee aikaa puolisen tuntia.

Lisää jauhoseokseen voi, kananmunat ja vesi.
Vatkaa taikina kuohkeaksi.
Ja kaada taikina korkealaitaiseen piirakkavuokaan jonka halkaisija on 30 cm. Meillä vuoka oli joku Ikean uunivuoka, jonka tilavuus oli himpun suurempi.
Paista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.


Täyte

2 litraa raparperia kuorittuna ja pilkottuna
3 dl raparperin paloja kuorittuna ja pilkottuna
vettä
3 rkl sokeria

Keitä 2 litraa raparpereja sokeriliemessä, kunnes olet saanut siitä aikaan "hillokkeen".
Sekoita hillokkeen joukkoon loput raparperin palat antamaan rakennetta.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 200 asteessa vielä 30 minuuttia.

Tarjoa raparperipiiras jonkin maitotuotteen kanssa, me nautimme sen Äitylit-jäätelön kanssa, sen makeus toimi mukavana vastaparina hapokkaalle raparperille.



Jostain syystä tämä on jäänyt julkaisematta kesällä. Paras raparperikausi on ohi ja seuraavaan on aikaa, mutta suosittelen kokeilemaan ohjetta karviaisilla.

Ei kommentteja: