keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Mikä Viini!


Tänään alkoi jokavuotinen Mikä Viini! -tapahtuma Vanhalla ylioppilastalolla. Vuodesta 2002 järjestetty tapahtuma on suunnattu paitsi alkoholin ammattilaisille niin myös ihan tavallisille hyvistä juomista kiinnostuneille tallaajille. Mietinpä, että olisi varmasti todella hauskaa käydä tapahtumassa pienen kaveriporukan kanssa ja ostaa muutama euron hintainen maistelulipuke ja kiertää yhdessä kojusta toiseen. Tällä kertaa kävin tapahtumassa yksin, mutta jos ex tempore -visiitti kiinnostaa, niin viinejä tapahtuma jatkuu vielä huomenna!


Päivä alkoikin siis iloisesti shampanja-tastingillä, johon olin ilmoittautunut. Tämä oli minulle aivan uusi ja jännittävä kokemus; pääsin maistelemaan opiskelijabudjetin moninkertaisesti ylittäviä ylellisyyksiä ja harjoittelemaan pieneen kuppiin sylkemistä. Kanssamakustelijoiden kommentit juomien vivahteista ja kuivuusasteista menivät alkuun aivan yli ymmärryksen, mutta loppua kohden aloin päästä juttuun mukaan. Voisinpa väittää maistataneeni pienen makueron eri vuosikertojen välillä!


Shampanjan kuplista jatkoin päivän toiseen tastinkiin maistelemaan erilaisia cocktaileja. Olin myös tästä erittäin innoissani, sillä haluaisin oppia tekemään itse hyviä cocktaileja ihan kotona. Sainkin hyviä ideoita ja ennen kaikkea rohkeutta lähteä sekoittelemaan juomia. Siinä missä vodkacola on ehkä helpoin mahdollinen sekoitus, saa tuttuihin juomiin uutta särmää lisäämällä esimerkiksi yrttejä tai hauskanmakuista likööriä.

Ei kommentteja: