tiistai 27. lokakuuta 2015

Halloween kurpitsa 2015


Jo toinen vuosi menossa, joten kai voimme jo julistaa perinteen alkaneeksi? Tänä vuonna emme saaneet talvikurpitsaa omasta maasta, joten turvauduimme kaupan valikoimaan.

Olin saanut puhelimessa jonkinlaisen selostuksen ideasta, mutta totuuden nimissä se ei valjennut minulle. En ymmärtänyt miten Halloween kurpitsaan voi tarvita mustakaalia ja neilikoita.


Aloitetaan alusta. Kaupassa valikoitiin soma myskikurpitsa eli butternut squash, katsottiin että pinta on sopiva ja kurpitsan saa seisomaan pystyssä ilman toimenpiteitä.

Kotona taiteilijamme otti kurpitsan käsittelyynsä. Ensin hän tuumi ja pähkäili, tuijotteli kurpitsaa, haki avukseen lyijykynän, teräväkärkisen juuresveitsen ja hammastikun.Ensin kurpitsa sai hurjat kulmakarvansa ja niiden alle melko perinteisen näköiset kurpitsan silmät.
Silmien alle kaiverrettiin suu vampyyrin hampaineen. Ja tähän varsinainen kurpitsan kaivertaminen päättyi. Seuraavaksi siirryttiin ehostamaan hirviöstä persoonallisempi vaatettamalla se vihanneksilla.
Parsakaalin nuput upotettiin kurpitsan päähän kaiverrettuihin reikiin. Tätä tarkoitusta varten kannattaa valita kaupasta syvän vihreä parsakaali.

Parsakaalikruunu ja parsakaalikorvat, mustakaalista viitta ja kädet ja kouraan sauvaksi parsa. Silmiin hurjat pupillit neilikoista ja napakoruksi myös.

Mustakaali kädet ovat kaalin keskiruodista ja ne sai kiinnitettyä neilikalla, kunhan neilikoille painoi kuopan valmiiksi hammastikulla. Kaalin ruoti kesti sitomisen joten parsan sai sidottua tiukasti kouraan. Parsan alaosa naulattiin kiinni hammastikun ja neilikan avustuksella.

Hammastikut ja neilikat auttoivat myös viitan kiinnittämisessä. Mustakaali toi tummuudellaan hahmoomme uhkaavuutta, minkä neilikkanapa taas vei siltä pois.Kurpitsa säilyi yön yli melko pirtsakkana lasitetulla parvekkeella ja päätyi myöhemmin pataan lihan kanssa porisemaan. Valitettavasti myskikurpitsa ei lihapadassa päässyt esille, joten suosittelen hirviön teurastamista ja paahtamista uunissa.Viime vuonna meillä oli itse kasvatettu talvikurpitsa Otto Halloweenia koristamassa. Otto (kyllä näin komealla kurpitsalla täytyy nimi olla) oli kaverrettu sisältä ontoksi ja vain osa kaiverruksista oli läpi saakka, muissa kohdissa vain kuori oli poistettu ja valo siivilöityi ohuen kurpitsanlihan läpi hurjana.


4 kommenttia:

Hellan ja viinilasin välissä -blogi kirjoitti...

Tää on maailman hienoin halloween kurpitsa :)

Paula kirjoitti...

Ihanan ilkeä!

Anonyymi kirjoitti...

Hauska idea!

Satu kirjoitti...

Kiitos, itsekin yllätyin suuresti kun näin mitä tänä vuonna saimme koristeeksi :)