keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Halloween teineille


Teinien Halloween on pelottavampi kuin lasten ja siinä voi olla hupaisaa kauhua yhdessä pienten ällöttävyyksien kanssa.
Tavanomainen ruoka; jauhelihaa ja perunaa muuttuu hurjemmaksi,kun jauhelihasta muovaa hiiriä ja perunoista leikkaa kuviollisia. Salaatin virkaa voi ajaa toteemiksi veistetty kurkku.


Ohjeet Halloweenperunoihin löyty postauksesta lasten Halloween. Samaa ohjetta voi hyödyntää bataatin kanssa.


Hiirien väsääminen jauhelihasta ei ollut aivan niin näppärä homma, kuin miksi sen luulin. Päädyin tekemään korvat joko meetrwurstista tai kinkusta. Molemmista leikkasin pizzaviipaletta leveämmät kolmiot esittämään korvia. Painelin pienestä määrästä jauhelihaa lättänän ympyrän. Taitoin korvat puoliksi, niin että makkranareuna jäi korvan reunaksi ja kapeampi pää jäi piiloon jauhelihan sisälle. Korvien väliin laitoin nokareen jauhelihaa ja sitten epätoivoisesti koetin muovata lihamassasta jotain mikä muistuttaisi päätä.

Korvina kinkkua ja meetwurstia


Koetin muovata päähän kapean kuonon ja liitin pään pötkälemäiseen vartaloon. Yhdelle, sille koiran näköiselle, intouduin sovittelemaan koipia. Silmät ja kuononkärki syntyivät rose- ja viherpippureista sekä neilikoista. Hännäksi nappasin keitetyistä punajuurista  niiden "hännät" mutta saman asian olisi ajanut keitetty spagetti.


Jauhelihahiiriä paistetaan uunissa saman ajan kuin vastaavan kokoisia jauhelihapihvejä eli sanoisinko noin 220 asteessa parisenkymmentä minuuttia.

Tavallisen kasvislisukkeen saa juhlavammaksi, kun paistetun sipulin ja kesäkurpitsan päälle asettelee muutaman uunissa paahdetun bataattitähden.

Ja sitten en tiedä miten aloittaisin jälkiruoan esittelyn. Koetin leipoa gluteenittomia muffineita, niistä tuli aivan kammottavia, sekä maultaan että rakenteeltaan joten esittelen vain niiden kammottavat koristeet. Sisälläni asuva varhaisteinipoika sai idean hampputoffeesta, siitä pehmeästä herkusta jossa on epämääräisiä knöllejä. En kuvaa tunnelmaa aamiaispöydässä kanssasyöjän hoksatessa mitä askartelin.
Sipaisu omenahilloa ja sen päälle karisteltu hasselpähkinärouhe toimivat pohjana askarruksilleni. Tai no, kanssasyöjä joutui auttamaan hoksattuaan etten saa itse aikaiseksi somaa kasaa. En ehkä ole valmis puhumaan aiheesta lisää, kokeilkaa itse, ei se ole niin helppoa kun joku tuijottaa.

En tiennyt, että tämmöinen sievistelijä osaa olla näin ällöttävä. Olen samaan aikaan tyrmistynyt ja innostunut luomuksestani. Suosittelen siis haastamaan teinit muovailuhetkeen.Nyt kun hiiret ja muut ällöttävyydet ja epämääräisyydet on esitelty voidaan listaan lisätä aiemmin blogissa esitelty ja paljon salonkikelpoisempi annos Halloweenin nacholautanen.


4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Huiiii! Aika hurjia juttuja,nuo hiiret;D

Satu kirjoitti...

Oli kyllä julma tunne kun leikkasi niitä suupaloiksi :D

Ave kirjoitti...

Oi wautsi, onpa kammottavan kekseliäitä ruokia! :D Mitäs vieraat tykkäsivät?

Satu -Tsajut kirjoitti...

Meillä oli kahdenkeskiset juhlat, oma teini kun on maailmalla :) Olisi ollut ihana pitää juhlat, mutta viikonloppu oli muutoinkin liian kiireinen. Ensi vuonna olisi tarkoitus pitää kunnon kauhupirskeet ;)